Lokal politik 2006-2010

Folkpartiets lokala politik för Östermalm 2006-2010

Lys upp staden
Mörka platser kan leda till fler brott och framförallt kan de skapa en känsla av otrygghet. Det behövs mer ljus på Östermalm. Parker, gångstigar och andra mörka platser måste lysas upp. Det är något av en utmaning då vi har många parker och mycket grönska, allt detta planerades långt innan trygghetsfrågor stod i fokus. Vi samarbetar nu med Fortum och Fastighetsägarna för att ytterligare göra stadsdelen ljusare.

Trygghet och valfrihet
Östermalms äldreomsorg ska präglas av trygghet, värdighet och valfrihet. För oss liberaler är det självklart att även den som är gammal och behöver hjälp ska få bestämma själv. Därför införde vi tidigare valfrihet i hemtjänsten. Äldre människor som behöver ett särskilt boende kan nu själva får välja var de vill bo i staden eftersom vi infört äldreomsorgspeng. Vi inför också ett trygghetsboende, dit kan man flytta om man vill ha en mindre form av stöd och hjälp utan det behöver ske en sk omsorgsbedömning.

På våra äldreboenden idag ska det finnas möjlighet till utevistelse, många har infört en vård-hund, det finns eftermiddags-tea, utflykter, massage och vi har också en spa-terapeut anställd.

Stadsplanering och tillgänglighet
De nya områden som byggs på Östermalms ska vara tillgängliga för alla. Det blir spårvagn till de nya områdena som byggs i Frihamnen samt att SL förstärker den befintliga busstrafiken. Norra Djurgårdsstaden, dvs nya Ropsten, blir en miljöstadsdel.

Förskola

Östermalms föräldrar ger våra förskolor det bästa betyget i hela staden. Det uppskattar vi!  Förskolan lägger en utmärkt grund för ett livslångt lärande. Mångfalden av kommunala och fristående förskolor ger barn och föräldrar möjligheter att hitta en verksamhet som passar just dem. En gemensam förskolekö för hela Stockholm är nu införd  och en förskolepeng används.

Mer om liberalism